eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

Lasagne bolognai pulykaraguval töltve

2023. augusztus 17. - fuf87

image0_1.jpeg

Ki ne szeretné az olasz konyhát? Csak ne lennének olyan fene kalóriadúsak a fogások ugyebár, nem állítom, hogy ebből a receptből mértéktelenül be lehet lakni, viszont igyekeztem amennyire csak lehet, alakbaráttá tenni.

Hozzávalók:

- 1 kg darált pulykahús (akár 7%-os zsírtartalmú sertés is lehet)

- 1 cs Szafi bolognai és lasagne alappor

- 300g Szafi hajdinamentes univerzális lisztkeverék

- 100g + 50g paradicsomszósz

- 240g víz ( a tésztához)

- 4 dl víz a raguhoz

-  6g só

- 65g gouda sajr reszelve

- kevés olívaolaj

- 1 csomag friss rukkola

A ragu: a darált húst kevés olívaolajon megfuttatom, amíg fehér nem lesz, majd hozzáadom a kikevert alapport -> 4 dl vizet összekeverek 100g paradicsomszósszal, ill. az alapporral, és hozzáadom a husihoz. Majd alacsonyabb hőfokon addig főzzük a ragut, amíg a hús meg nem fő és be nem sűrűsödik.

A lasagne tészta: A tésztához a lisztet, a sót és a vizet összegyúrom, majd hagyom pihenni letakarva 10 percet. Majd enyhén lisztezett felületen 3 lapot nyújtok belőle (nyilván a tepsim méretéhez passzolót, én közepes tepsit használtam.)

A rétegezés: A tepsi aljára megy egy réteg tészta, majd rá a ragu fele, újabb réteg tészta, majd a ragu másik fele, majd a legfelső tésztaréteg. A maradék 50g paradicsomszósszal megkenem a legfelső lapot, mehet a sütőbe 25 percre 150 fokon, majd kiveszem, eloszlatom rajta a reszelt sajtot, és visszateszem a sütőbe még 10 percre, míg rá nem olvad. Mi friss rukkolával ettük, jó étvágyat :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr4318195207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása