Hozzávalók:
- 1 nagy póréhagyma
- 360g füstölt tofu (2 csomag)
- 1 csokor újhagyma
- 50g zöld pesto
- 200ml LM tejszín
- 250ml víz
- 50g szárított paradicsom
- 1 cs GM penne (én csicseriborsó alapűval készítettem(
- só, bors, füstölt paprika
- kevés olívaolaj
Tálalásnál: füstölt sajt (opcionális)
A poréhagymát és az újhagymát vékony karikákra vágtam, majd kevés olívaolajon megdinszteltem, rádobtam az apróra vágott tofut, fűszereztem, hagytam kicsit összepirulni a dolgokat, majd ráöntöttem a vizet és így főztem 10 percet, ezt követően hozzáadtam a tejszínt és a pestot, valamint beledobtam az apróra vágott aszalt paradicsomot is, további 5 percet rotyogtattam. Közben a tésztát megfőztem, leszűrtem. Végül a főtt tésztát beleforgattam a tejszínes szószba, kicsit még utófűszereztem. Tálalásnál egy kevés füstölt sajtot reszeltem a tetejére, mennyei lett.