Kedvet kaptunk egy kis szűzpecsenyéhez a minap, nagyon szeretem télen az egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes, és tartalmas fogásokat. Ez szinte megszólalt, mind küllemében, mind az illatában és az ízében. Jó kis fogás lehet vendégváráshoz is, vagy ha valami villantós ételt szeretnénk az asztalra tenni a dolgos hétköznapokon is.
Hozzávalók:
- 1 kg szűzpecsenye nyersen
- 100g vöröshagyma
- 70g méz
- 35g Dijoni mustár
- 0.5 kg alma
- olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- 1 dl víz
- 2 szál friss rozmaring
- 1 leveskocka
- só, bors
- 1 leveskocka
Az almákat meghámoztam, majd negyedekbe vágtam őket, a hagymát felkockáztam apróra, a fokhagymát is. A húshoz készítettem pácot, a mustárt a mézzel jól kikevertem. A szűzet sóztam, borsoztam, majd forró olajban kérget sütöttem a husira. A húst félretettem, a maradék olajban megdinszteltem a hagymát és a fokhagymát, sóztam, borsoztam, majd rájöttek az almanegyedek, majd felöntöttem 1 dl borral, 1 dl vízzel és beledobtam egy leveskockát is, hagytam így puhulni vagy 15 percet. Közben a húst alaposan megkentem a mézes mustáros szósszal, és egy tepsibe fektettem. Közé mentek a párolt almák és a szósz, amiben megfőttek. A husik tetejére tettem a rozmaring ágakat. Majd betoltam a kreációt a 180 fokos sütőbe 25 percre. Akkor jó, ha kicsit pirosasra sült a husi. Tálalásnál vágjunk karikákat a szűzből. Mi párolt zöldségekkel ettük, de nyilván a burgonya is remekül passzol hozzá. Enjoy :)