eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

Kuszkusz sali

2024. augusztus 26. - fuf87

image1_10.jpeg

Szerintem ez egy szuper saláta, ami akár önmagában, de akár hússal/hallal egyéb fehérjével megspékelve is szuper választás lehet egy meleg nyári napon, szerintem laktató, friss és finom étel. Ja és gyorsan össze lehet dobni. Tökéletes egy rohanós napra. Ez egy kiadósabb adag, 4 étkezés kijön belőle simán. (Ha adunk még hozzá fehérjét, akár 6 adag is simán.)

Hozzávalók:

- 250g száraz kuszkusz

- 300ml forró víz

- 160g kígyóuborka picire kockázva

- 125g paradicsom picire kockázva

- 200g kaliforniai paprika picire kockázva

- 100g lilahagyma finomra aprítva

- 140g light feta sajt

Fűszerek, amikkel ízesítettem: só, bors, sáfrány, chili

A kuszkuszt beöntöm egy tálba, majd ráöntöm a forró vizet, picit sózom és borsozom, majd lefedem 10 percre. Közben felaprítom a zöldségeket. Majd leveszem a fedőt, addigra felszívta a vizet, és megpuhult - szóval alaposan fűszerezek: jöhet rá a chili és a sáfrány (a sáfrány az ételel lelke, ne hagyjuk ki!) Majd hozzáadom a tényleg picire aprított zöldségeket, valamint a sajtot. Ha kívánunk még bele valamit: jöhet tonhal konzerv, pirított natúr csirkemell, pirított tofu, de akár bármilyen sült tengeri herkenytyű is. Jó étvágyat :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr5618475989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása