eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

Fajita Pot Csirkével és rizzsel

2024. június 05. - fuf87

image1_9.jpeg

A csirke - rizs kombót igenis lehet cicomázni, és igazán finom és válozatos cuccokat összedobni belőle. Így készült ez a jó nagy adag egytálétel is, ami egy laktató, mexikói ízvilágú, fűszeres finomság, amivel garantáltan jól fogunk lakni.

Hozzávalók:

- 1kg csirkemellfilé

- 2 cs mexikói fajita fűszerkeverék

- só, bors, chili, oregánó

- 350g kaliforniai paprika

- 300g paradicsom

- 2 vöröshagyma

- 6 gerezd fokhagyma

- 250ml víz

- 1 leveskocka

- 500g vörösbab (konzerv)

- 250g basmati rizs (szárazon mérve)

- kevés olívaolaj a sütéshez

Feltétek: mentes tejföl, reszelt sajt, opcionálisan akár avokádó, viszont ezzel megdobhatjuk a kalóriatartalmat, így figyeljünk oda:)

A csirkét kockázzuk fel és pácoljuk be alaposan a két csomag fajita fűszerkeverékkel, hagyjuk állni fél-egy órát. Közben főzzük meg a rizst enyhén sós, kétszeres mennyiségű vízben, hagyjuk kihűlni. Majd süssük ki a csirkemellet egy kevés olajon és tegyük félre. Ugyanebbe a serpenyőbe jöhet a hagyma, fokhagyma és a felkockázott kaliforniai paprika, megpirítom őket, majd hozzáadom a vizet, a leveskockát, a fűszereket, majd a főtt rizst és a babot, végül a csirkemellet. Összerottyantom és kész is. Tálalásnál kis reszelt sajtot és tejfölt dobok a tetejére, jó étvágyat :)

Jó kiadós adag, mi napokig ettük :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr9718422243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása