Szuper ötlet, ha egy gyors, de mégis kiadós ebédre vagy vacsira vágyunk hétköznap, amikor nem sok időnk van, és tegyük fel, annyira húst sem szeretünk vagy akarunk enni.
Hozzávalók:
- 3 nagyobb édesburgonya
- 2 közepes méretű vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 kaliforniai paprika
- 4 közepes méretű paradicsom
- 1 vörösbabkonzerv
- 1/2 kukoricakonzerv
- 70g bulgur (szárazon)
- chili
- római kömény
- füstölt paprika
- só & bors
- vegán tejföl
- olívaolaj
1) A krumplikat betettem az Airfryerbe, olívaolajspray-vel lefújtam őket, majd 42 percig 180 fokon megsütöttem őket egészben, utána csak a héjat kellett leszedni róluk.
2) Amíg sültek a krumplik, kevés olívaolajon megdinszteltem a vöröshagymát, és a fokhagymát, majd hozzáadtam a kockázott paprikát. 5 percet pároltam őket együtt. Utána hozzáadtam a kukoricát, a paradicsomot, a megfőzött bulgurt, a babot és fűszereztem, nem spóroltam a római köménnyel és a csilivel sem. Még 5 percig kavargattam.
3) A megsült édesburgonyákat félbevágtam, majd rájuk kanalaztam a bulguros ragut. Végezetül tálalásnál vegán tejföllel bolondítottam meg. (illtve mivel vannak saját mikrozöldjeink, amiket üvegben neveltem, nem hagyhattam ki, hogy ne rakjak abból is a tetejére.)