eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

Sertés-brokkoli stir fry

2024. május 02. - fuf87

image1_8.jpeg

Autentikus ázsiai ízek egyszerűen :)

Hozzávalók:

- 1 fej brokkoli

- 60g nyers gyömbér

- 6 gerezd fokhagyma

- 1 kg sertés szűzérme

- 250g basmati rizs (szárazon mérve)

- 50 ml szójaszósz (spar/aldi/lidl)

- 20g rizsecet (spar)

- 30g keményítő

- 200 ml víz

- 1 db leveskocka

- szezámolaj (ha nincs, lehet másfajta is)

A rizset enyhén sós vízben megfőzöm és hagyom kihűlni.

Vágjuk fel a sertésszűzet szimmetrikus kis kockákra, majd öntsük nyakon a szójaszósz felével, adjuk hozzá a rizsecetet és a keményítőt, keverjük össze és hagyjuk kicsit így pácolódni. Készítsük el a szószunkat: készítsünk alaplevet a 200 ml vízből és a leveskockából, adjuk hozzá a szójaszósz másik felét. 

Hevítsünk fel wokot, benne az olajjal, majd jöhet bele a fokhagyma szeletekre vágva és a friss gyömbér felaprítva, addig sütöm őket közepes fokozaton, amíg elkezdenek felszállni az illatok és ki is szedem őket. 

A brokkolit mossuk meg alaposan, majd szedjük apró rózsákra és a wokban pirítsuk meg, kábé 5-6 percet, úgy a legjobb, ha még kicsit ropogós marad, de már félig meg is puhult. 

Majd a forró wokba mehet a husi, jól megpirítjuk. Mikor már kezd puhulni a husi, és kialakult rajta egy crispy kéreg, hozzáadom a brokkolit és a szószt, az előzetesen megpirított gyömbért és fokhagymát, és elkezdem rotyogtatni együtt, amíg a husi jó lesz. 

Majd a végén összekeverem a rizzsel, és kész is. Isteni, autentikus íze lett, nagyon kiadós is. Ajánlom :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr3018395369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása