eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

Bableves marhahússal

#csülöknélkül

2024. március 19. - fuf87

image0_19.jpeg

Annyira vágytam egy jó bablevesre, amiben megáll a kanál, szóval megfőztük, és pompás lett. Megpakoltuk mindenféle földi jóval, és azt kell, hogy mondjam, napról-napra jobb lett, átmelegítette a testünket, lelkünket egyaránt.

Hozzávalók:

- 70g kolbász (én a nagynénémék átal készítettet használtam, ami kicsit pikáns)

- 65g füstölt sonka (amit a hentesnél lehet venni)

- 1kg tarkabab (száraz)

- 250g vöröshagyma

- 8 gerezd fokhagyma (kb 50g)

- 5l víz

- 350g fehérrépa

- 300g sárgarépa

- 200g zeller

- 700g krumpli

- 800g marhahús (comb)

- kevés olívaolaj

- só. bors, pirospaprika

- 5-6 db babérlevél

A babot előtte este áztassuk be hideg vízzel, hogy másnap könnyebben megpuhuljon. Egy jó nagy fazékban felhevítek egy kevés olajat, rádobjuk a finomra aprított vörös-és fokhagymát és üvegesre pároljuk. Majd megszórjuk a pirospaprikával alaposan, és felöntjük a vízzel, majd hozzáadjuk a babot, a sonkát és a kolbászt, és a kockára vágott marhahusit. Füszerezek is, sóval, borssal, valamint bedobom a babérleveleket is. Mikor a hús és a bab egyaránt megpuhult, jöhetnek az aprított zöldségek, így a répák, a zeller, a krumpli. Addig főzöm, míg meg nem puhulnak a zöldségek, majd kicsit még fűszerezek, ha indokolt. (Én tejfölt ebbe már nem tettem, mert nem hiányzott belőle, ha valaki szeretné, tálalásnál megbolondíthatja egy ek. tejföllel is.)

Jó étvágyat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr318358259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása