A megáll benne a kanál típusú leves, ami két nap után inkább egytálételre hajaz, szerintem zseni a recept, próbáljátok ki én utána desszertnek Szafis túrós palacsintát készítettem.
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű vöröshagyma (170g)
- 1 citrom
- 1/2 póráhagyma (118g)
- 5 gerezd fokhagyma (25g)
- 3l víz
- 2 leveskocka
- 200g kuszkusz szárazon
- 500g csirkemellfilé
- 125g krémfehérsajt
- 30g metélőhagyma
- kevés olívaolaj
- só, bors
Kevés olívaolajon megfonnyasztom a hagymákat: a felaprított, vöröset, pórét és a fokhagymát is, majd felöntöm 3 liter vízzel, amibe beledobom a két leveskockát és elkezdem így főzni. 10 perc múlva hozzáadom a csirkemelleket egészben, a citrom reszelt héját, sózom, borsozom és főzöm kábé 40 percet, mikor a csirkemellek megpuhultak, kiveszem őket, és két villával csíkokra tépkedem a húst, majd a csíkokat visszadobom a levesbe, hozzáadom a kuszkuszt is. Kábé 10 perc után hozzáadom a sajtot (rámorzsoltam), majd jöhet a citrom felének leve (ha többet kíván bele valaki, nyugodtan nyomja bele az egészet), ill. a metélőhagyma. Kis tálkákban tálalom, forrón, esős napokon az igazi. Ha másnap melegítjük, ne lepődjünk meg, hogy jól besűrűsödik és inkább egytálétel jelleget vesz fel, nekem úgy is totál bejött, de ha valaki hígabb levesre vágyik, kis vizet alá lehet önteni a melegítésnél. Jó étvágyat :)
Makrók: (egy 500g-os tányérban)
211 kcal, 20.4g CH, 20g fehérje, 5.3g zsír