eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

Fehércsokis-pisztáciás linzer eperlekvárral

2023. december 22. - fuf87

image2_2_7.jpeg

Hozzávalók: (ez tripla adag, ergó nyugodtan harmadoljátok, ha nem akartok 35 db-ot)

- 600g vegán Rama

- 600g Miklós Universal liszt

- 100g pisztácia ledarálva

- 60ml hideg víz

- 300g eritrit (fele poreritrit, fele sima)

- 3 tojás

- 50g torras cukormentes-kókuszos fehércsoki

- 250-300g cukormentes eperlekvár

- 1 ek étolaj

A tészta elkészítéséhez elmorzsoljuk a vajat a liszttel, az eritrittel és a darált pisztácia 2/3-ával. Majd hozzáadjuk a tojásokat, a hideg vizet, majd összedolgozzuk és tésztává gyúrjuk, ezt követően hűtőbe tesszük 2-3 órára. (nálam egy éjszakát benn volt, és csak másnap kezdtem el vele dolgozni, de pár óra után már nyúljatok hozzá nyugodtan.

A tisztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd tetszőleges vastagságúra nyújtjuk, nálam ez kb fél cm volt, lehet kicsit kevesebb, majd kiszaggatjuk tetszőleges kiszúrókkal. (Az egyik fele legyen lyukas, ahogy a linzernél szokás.) Sütőpapírral kibélelet tepsire fektetjük őket, majd 160 fokon légkeverésen 16 perc alatt megsütjük őket. 

Hagyjuk kihűlni a linzereinket, majd az eperlekvárt a nem lyukas felére kenjük és összetapasztjuk a lyukas felekkel. Miután összeragasztottuk őket, vízgőz felett felolvasztjuk a fehércsokit egy 1 ek étolajjal, majd bevonjuk a linzerek tetejét, végül megszórjuk őket a megmaradt darált pisztáciával, a száradási idő kábé 24-36 óra.

Nekem 35 db lett, egy darabban 163 kcal van, szóval ésszel eszegessük. Hűtőben vagy hűvös helyen amúgy hetekig eláll, omlós és puha marad :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr3718286595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása