Hozzávalók: (ez tripla adag, ergó nyugodtan harmadoljátok, ha nem akartok 35 db-ot)
- 600g vegán Rama
- 600g Miklós Universal liszt
- 100g pisztácia ledarálva
- 60ml hideg víz
- 300g eritrit (fele poreritrit, fele sima)
- 3 tojás
- 50g torras cukormentes-kókuszos fehércsoki
- 250-300g cukormentes eperlekvár
- 1 ek étolaj
A tészta elkészítéséhez elmorzsoljuk a vajat a liszttel, az eritrittel és a darált pisztácia 2/3-ával. Majd hozzáadjuk a tojásokat, a hideg vizet, majd összedolgozzuk és tésztává gyúrjuk, ezt követően hűtőbe tesszük 2-3 órára. (nálam egy éjszakát benn volt, és csak másnap kezdtem el vele dolgozni, de pár óra után már nyúljatok hozzá nyugodtan.
A tisztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd tetszőleges vastagságúra nyújtjuk, nálam ez kb fél cm volt, lehet kicsit kevesebb, majd kiszaggatjuk tetszőleges kiszúrókkal. (Az egyik fele legyen lyukas, ahogy a linzernél szokás.) Sütőpapírral kibélelet tepsire fektetjük őket, majd 160 fokon légkeverésen 16 perc alatt megsütjük őket.
Hagyjuk kihűlni a linzereinket, majd az eperlekvárt a nem lyukas felére kenjük és összetapasztjuk a lyukas felekkel. Miután összeragasztottuk őket, vízgőz felett felolvasztjuk a fehércsokit egy 1 ek étolajjal, majd bevonjuk a linzerek tetejét, végül megszórjuk őket a megmaradt darált pisztáciával, a száradási idő kábé 24-36 óra.
Nekem 35 db lett, egy darabban 163 kcal van, szóval ésszel eszegessük. Hűtőben vagy hűvös helyen amúgy hetekig eláll, omlós és puha marad :)