És akkor jöjjön meg egy jó kis karácsonyi süti, ami szintén sokáig eláll, akár még márciusban is lehet tolni a reggeli kávé mellé egyet-kettőt :)
Hozzávalók:
- 180g méz
- 40g zsír
Ezeket egy tálba öntöm, majd mikróba teszem és összeolvasztom, kapok egy sűrű masszát, amelybe a következő hozzávalókat teszem:
- 2 tojás sárgája
- 2 tojás
- 80g laktózmentes vagy vegán tejföl
- 120g poreritrit
- kevés vaníliaaroma (opcionális)
Ezeket haberővel kikeverem, majd hozzáadom a következőket:
- 500g Miklós Universal Liszt
- 1cs mézeskalács fűszer
- 2 tk fahéj
- 2 tk szódabikarbóna
Ezeket jól összedolgozzuk, én kézzel gyúrtam össze, egy nagyon jó állagú, kemény, jól formázható tésztát kaptam, 15 percre beraktam a hűtőbe, kisebb dióméretű gombócokat készítettem, majd sütőpapíros tepsin betoltam őket a 180 fokos sütpbe légkeverésre, negyed órára, ezt követően felolvasztottam egy magas proteintartalmú, cukormentes fehércsokit, amiben crunchy részek is vannak, és azzal megcsöpögtettem a tetejüket
Ha valakinek nem opció a fehércsoki, készíthet rá kamu cukormázat is, amihez szükségünk van a következő alapanyagokra:
- 1 csipet só
- maradék 2 tojásfehérje
- 100g poreritrit
- 40g cukormentes csoki
- 1 ek étolaj
A maradék két tojásfehérjét felverem 100g poreritrittel és egy cipet sóval és "kamu curkomázat" készítek, amibe belemártom a puszedliket.
Nekem összesen 64 db lett, darabja 54 kcal :)