Szóval a fasirtgolyókon túl is van élet, például lehet roládot vagy rudat is készíteni, máris teljesen más textúrát kapunk, és ne felejtsük el, ezt nem kell zsemlemorzsába sem forgatni!
Hozzávalók a husihoz:
- 2 közepes vöröshagyma (megdinsztelve, kockára vágva)
- 4 gerezd fokhagyma (összezúzva)
- 1 kg darált pulykahús
- 50 g zsemlemorzsa
- 2 tojás + egy sárgája (ergó 3)
- fűszerek: só, bors, füstölt paprika, kömény és egy kis Erős Pista, ha van otthon.
A hagymákat felkockáztam, kevés olívaolajon megdinszteltem és egy tálba öntöttem, majd hozzáadtam a fokhagymát, a húst, a zsemlemorzsát, 2 tojást és a harmadikat szétválasztottam, a fehérjét is hozzáadtam, a sárgáját félretettem, majd alaposan megfűszereztem a masszát és két roládot formáltam belőle, melyeket egy sütőpapírral kibélelet tepsire helyeztem, majd a kimaradt tojássárgájával megkentem őket alaposan. Előmelegített 180-200 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütöttem, mikor aranybarna a kérge, akkor tökéletes.
Hozzávalók a körethez:
- 700g burgonya
- 375g sült sütőtök
- fűszerek: só, bors, chili
A krumplit meghámozom, felkockázom és enyhén sós vízben megfőzöm. A tököt meghámozom, felkockázom és airfryerben megsütöm. (180 fok, 25-30p) A végén összeborítom őket egy tálban, botmixerrel pürésítem, jöhetnek a fűszerek és kész is.
Extra köretként csalamádét pakolhatunk a tányérra :)