eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

Frankfurti leves

avagy gazdag levesek a hűvös napokra 1.

2023. október 16. - fuf87

image3.jpeg

Egy olyan leves, amiben megáll a kanál, ami jól esik a hűvösebb napokon és egymagában is megállja a helyét, nem kell utána második fogás, ha eleget szedünk belőle:)

Hozzávalók:

- 400 g magas hústartalmú virsli

- 130 g csirkemellsonka 

- 2 TV paprika

- 2 közepes méretű paradicsom

- 100g paradicsomszósz

- 1 nagy póréhagyma (120g)

- 5 gerezd fokhagyma

- 1/2 fej kelkáposzta

- 2 nagy sárgarépa, 2 fehérrépa

- 5 db nagyobbacska burgonya

- 2 leveskocka

- só, bors, füstölt paprika

- majoranna, kömény

- 2.5 l víz (vagy amennyit gondolsz)

- 1/2 doboz vegaföl 

- kevés olívaolaj

Első körben a virlsiket karikára vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, és félretesszük. Majd egy nagyobbacska edényben üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát és a sonkakockákat is. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot és a paradicsompürét is. Jöhetnek hozzá a fűszerek egy körben. (só, bors, paprika, majoranna, kömény) Adunk hozzá egy kis vizet is, és hagyjuk így főni egy 5-6 percig. Ezt követően felöntjük vízzel a levesünket, majd hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, két leveskockát, a sárgarépát és fehérrépát. Amikor a krumpli már puhul, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát is. Amikor puha a krumpli és szépen rotyog a levesünk behabarjuk vegaföllel: egy kis edénybe kiszedünk 4 ek leveslevet, hozzáadjuk a fél doboz vegafölt, majd visszaöntjük a leveshez, így felrottyantjuk még egyszer, hozzáadjuk a virslit, és kész is vagyunk :)

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr5618236131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása