Egy olyan leves, amiben megáll a kanál, ami jól esik a hűvösebb napokon és egymagában is megállja a helyét, nem kell utána második fogás, ha eleget szedünk belőle:)
Hozzávalók:
- 400 g magas hústartalmú virsli
- 130 g csirkemellsonka
- 2 TV paprika
- 2 közepes méretű paradicsom
- 100g paradicsomszósz
- 1 nagy póréhagyma (120g)
- 5 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej kelkáposzta
- 2 nagy sárgarépa, 2 fehérrépa
- 5 db nagyobbacska burgonya
- 2 leveskocka
- só, bors, füstölt paprika
- majoranna, kömény
- 2.5 l víz (vagy amennyit gondolsz)
- 1/2 doboz vegaföl
- kevés olívaolaj
Első körben a virlsiket karikára vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, és félretesszük. Majd egy nagyobbacska edényben üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát és a sonkakockákat is. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot és a paradicsompürét is. Jöhetnek hozzá a fűszerek egy körben. (só, bors, paprika, majoranna, kömény) Adunk hozzá egy kis vizet is, és hagyjuk így főni egy 5-6 percig. Ezt követően felöntjük vízzel a levesünket, majd hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, két leveskockát, a sárgarépát és fehérrépát. Amikor a krumpli már puhul, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát is. Amikor puha a krumpli és szépen rotyog a levesünk behabarjuk vegaföllel: egy kis edénybe kiszedünk 4 ek leveslevet, hozzáadjuk a fél doboz vegafölt, majd visszaöntjük a leveshez, így felrottyantjuk még egyszer, hozzáadjuk a virslit, és kész is vagyunk :)