Na akkor folytatódjon a leveses-egytálételes gyűjtemény. Ha teljesen vegán/még zsírszegényebb fogást szeretnénk, hagyjuk ki a szalonnát nyugodtan, vagy helyettesítsük sonkával.
Hozzávalók:
- 3 nagyobb vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 300g sárgarépa
- 100g zellerszár
- 100g fehérrépa
- 200g cukkini
- 100g szalonna felkockázva
- 1/2 kg kelkáposzta
- 300g burgonya
- 3 fehérbab konzerv (ajánlom a tesosat 300 Ft-ért, mellyel szemben a Bonduelle 900 Ft volt)
- 2l víz
- 2 leveskocka
- kevés olívaolaj
- só, bors, chili, füstölt paprika
Előkészítettem a zöldségeket, majd egy kevés olívaolajon megfonnyasztottam a hagymákat, ill. a pici kockákra vágott szalonnát, ehhez jöttek a julienre vágott sárga-és fehérrépák, valamint a picire kockázott zellerszár és a csíkokra vágott cukkini. Hagytam őket így párolódni egy tíz percet, sóztam, borsoztam, adtam hozzá bőven füstölt paprikát, majd felöntöttem két liter vízzel a zöldségeket, hozzáadtam a kis kockcára vágott krumplit, a két leveskockát, és addig főztem, míg a zöldségeim meg nem puhultak, majd hozzáadtam a fehérbabot, és egy botmixerrel random bele-belepürésítettem, hogy maradjanak benne egész zöldségdarabok bőségesen, de mégis önmagával tudjam süríteni az ételemet. Majd hozzáadtam a csíkokra vágott kelkáposztát, jól megborsoztam ismét, adtam hozzá egy kis chilit is és addig főztem, míg a kel is megpuhult. Végül jó mély tálkákba mertem és jó ízűen belapátoltuk, miközben odakinn szakadt az eső. Jó étvágyat mellé!