Egy kiegyensúlyozott étrendben helyet kell kapnia a leveseknek is, nekem néha kifejezetten jól tud esni egy finom leves egy rohanós napon, persze csak ha van utána valami édes második fogás is :) Kiemelném, hogy ez hidegen a legtutibb, egy kis kanál ecettel szerintem, de ha melegen szereti az ember, úgy is bejövős.
Hozzávalók:
- 1 nagy vöröshagyma (80g)
- 2 közepes fehérrépa (115g)
- 3 közepe sárgarépa (330g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 5-6 burgonya (395g)
- 3 babérlevél
- 70 dkg friss, zsenge zöldbab
- 10g szalonna
- 100g füstölt kolbász
- 2.5l víz
- 2 leveskocka
- egy kis csokor kapor
- 150g Créme Vega
A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároltam egy kevés olívaolajon. Majd hozzáadtam a répákat, a krumplit, a babérlevelet, sóztam-borsoztam, majd jött rá a víz, a két leveskocka társaságában. 10 perc múlva hozzáadtam a kolbászt is. Mikor már érezhetően kezdtek megpuhulni a zöldségek, akkor hozzáadtam a zöldbabot és a kaprot is. Mikor a bab is megfőtt, hozzáadtam a vegán tejfölt is, felrottyantottam még egyszer, és elzártam.
Nekem egy adag 550g szokott lenni, ennek makrói:
144 kcal, 17.5g CH, 5.2g fehérje, 4.3g zsír
Mivel ez nem tesz ki egy teljes étkezést, kell utána még valami, egy fincsi fehérjés palacsinta például :)