eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

Bolognai raguval töltött padlizsán

2023. augusztus 31. - fuf87

image1.jpeg

Még egy padlizsános recept így nyár végére, könnyen elkészíthető, finom és kedvezőek a makrói is, egy főre két hajóval számolhatunk.

Hozzávalók:

-1.5 kg padlizsán

- 1 tasak Uncle Bens jázmin rizs

- 2 közepes vöröshagyma

- 8 gerezd fokhagyma

- 1 Szafi bolognai alappor (vagy amilyen van otthon)

- 400g darált marhahús

- 400 ml víz

- 100g passata

- 100g krémfehérsajt

- só

- bors

A padlizsánokat megmossuk, majd félbevágjuk. A felekből kikaparjuk a húsukat egy kanál segítségével, úgy hogy kis csónaokat kapjunk, majd félretesszük a kikapart részeket egy tálba, enyhén sózzuk. (Majd ha ereszt vizet, azt öntsük le.) A rizst megfőzöm, félreteszem. A hagymákat apróra vágom, majd kevés olívaolajon megfonnyasztom, majd jöhet rá a padlizsán kikapart húsa, só, bors. Hozzáadom a datrált húst is, elkezdem őket együtt lepirítani. Közben a bolognai port kikeverem 400ml vízzel és 100g passata-val, majd ráöntöm a ragura, lassú tüzön rotyogtatom addig, amíg jó lesz a husi és besűrűsödik. Majd hozzákeverem a főtt rizst is. Így kész a töltelékem. Majd a ragut szépen beletöltöm a kis padlizsáncsónakokba, rámorzsolom a krémfehérsajtot. (Ha maradna a raguból, azt el lehet tenni egy kis edénybe és majd még rászedni a padlizsánokra tálalásnál.) Végül a töltött padlizsánok mehetnek a sütőbe 25 percre 180 fokon, légkeverésen. Salátával, vagy kevés vegán tejföllel tálalom. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr3418204521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása