eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

Garnélás Kuszkusz Indiai fűszerekkel

2023. augusztus 15. - fuf87

image0.jpeg

Hozok egy 15 perces vacsi/ebéd ötletet, ami után mind a tíz ujját megnyalja az ember, gyors, egyszerű és tápláló, a curry és a kurkuma pedig megadja az enyhén indiai beütést, ami szuperül érvényesül a kuszkusszal és a rákkal.

Hozzávalók:

- 3x180g garnéla (Lidl)

- 250g kuszkusz szárazon

- őrölt bors

- római kömény

- kurkuma

- curry

- 1 tk ételízesítő

- 2 bögre forró víz

- 1 csokor zöldhagyma

- 100g koktélparadicsom

- egy light ananász konzerv

- kevés olívaolaj

A kuszkuszt kimérem, majd nyakon öntöm a forró vízzel és hozzáadok egy teáskanálnyi ételízesítőt, vagy tetszőleges fűszert. Hagyom állni 15 percet lefedve, ezt követően kész is, jöhet hozzá a római kömény, kurkuma, curry és a bors, ízlés szerint. (én nem sóztam, mert a garnélának alapból van egy só tartalma, de ha sótlannak érzed, nyugodtan sózz kicsit) A hagymát felszeletelem, a paradicsomot is, hozzáadom a kuszkuszhoz, ill. a light leves ananászkonzervből az ananászokat is kicsire kockázom, ezt is hozzákeverem.  Közben a garnélát kevés olívaolajon elkezdem megpirítani, majd addig sütöm, míg szép rózsaszín nem lesz, és el nem főtte minden levét. Végül hozzáadom a kuszkuszhoz a rákot, jól összekeverem és lehet is tálalni. Egy kis friss koriander még istenibbé varázsolja :) Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr10018188653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása