Hozok egy 15 perces vacsi/ebéd ötletet, ami után mind a tíz ujját megnyalja az ember, gyors, egyszerű és tápláló, a curry és a kurkuma pedig megadja az enyhén indiai beütést, ami szuperül érvényesül a kuszkusszal és a rákkal.
Hozzávalók:
- 3x180g garnéla (Lidl)
- 250g kuszkusz szárazon
- őrölt bors
- római kömény
- kurkuma
- curry
- 1 tk ételízesítő
- 2 bögre forró víz
- 1 csokor zöldhagyma
- 100g koktélparadicsom
- egy light ananász konzerv
- kevés olívaolaj
A kuszkuszt kimérem, majd nyakon öntöm a forró vízzel és hozzáadok egy teáskanálnyi ételízesítőt, vagy tetszőleges fűszert. Hagyom állni 15 percet lefedve, ezt követően kész is, jöhet hozzá a római kömény, kurkuma, curry és a bors, ízlés szerint. (én nem sóztam, mert a garnélának alapból van egy só tartalma, de ha sótlannak érzed, nyugodtan sózz kicsit) A hagymát felszeletelem, a paradicsomot is, hozzáadom a kuszkuszhoz, ill. a light leves ananászkonzervből az ananászokat is kicsire kockázom, ezt is hozzákeverem. Közben a garnélát kevés olívaolajon elkezdem megpirítani, majd addig sütöm, míg szép rózsaszín nem lesz, és el nem főtte minden levét. Végül hozzáadom a kuszkuszhoz a rákot, jól összekeverem és lehet is tálalni. Egy kis friss koriander még istenibbé varázsolja :) Jó étvágyat!