eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

Kapros Tökfőzelék Pulykafasírttal

2023. június 27. - fuf87

image1_19.jpeg

Meleg nyári napokra kiváló ebéd vagy akár vacsiötlet egy langyos/hideg tökfőzelék jó sok friss kaporral és egy kis pulykafasírttal - nem csak laktató, de alakbarát fogás is!

Hozzávalók a főzelékhez:

- 2 nagyobb főzőtök (1788g)

- 2 fej vöröshagyma (120g)

- 1 csokor friss kapor

- 4 gerezd fokhagyma

- 450 ml mandulatej

- 750 ml víz

- 200g Créme Vega

- só

- frissen őrölt bors

- füstölt paprika

- kevés olívaolaj

A tököt lereszeljük, megsózzuk, hagyjuk állni kicsit. A hagymát apróra vágjuk, majd üvegesre dinszteljük az olívaolajon, hozzáadjuk a gyalult tököt, és a fokhagyma felét, valamint a kapor felét. Hagyjuk kicsit párolódni fedő alatt, majd sózzuk, borsozzuk, felöntjük a mandulatejjel és a vízzel. A vegán tejfölt elkeverjük egy kis főzőlével, valamint a pirospaprikával, és hozzáadjuk a főzelékhez a maradék fokhagyma kíséretében, hagyjuk lassú lángon sűrűsödni, ha kell még fűszerezünk, majd kész is. Tálalásnál én még friss kaprot szórtam a tetejére :)

Hozzávalók a fasírthoz:

- 1 kg darált pulykahús

- 2 közepes vöröshagyma (mgedinsztelve)

- 3 gerezd fokhagyma 

- 3 ek GM zsemlemorzsa + zsemlemorzsa a forgatáshoz

- só

- pirospaprika

- kömény

- fekete bors

- 2 tojás

- 1 csokor petrezselyem

A hagymát apróra vágom, majd megdinsztelem, hozzákeverem a darált húshoz, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a tojásokat és a zsemlemorzsát. Majd fűszerezek, ill. jöhet a friss, aprított petrezselyem. Kis golyókat formázok belőle, megforgatom őket zsemlemorzsában, majd airfryerben 180 fokon, mindkét oldalukat 15 percig sütöm. Jó étvágyat :)

Makrók (a képen látható adag az ebédem): 428g főzelék és 102g fasírt

253 kcal, 11.8g CH, 18.9g fehérje, 15.2g zsír

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr318154480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása