eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

Ananászos - Zöld Currys Csirkemell rizzsel és újhagymával

2023. március 29. - fuf87

image0_23.jpeg

Mindig unalmasan hangzik a csirke-rizs kombó, ha diétáról beszélünk, pláne hogy egyből néhány szigorú makrókon tengődő testépítő jut eszünkbe, akik két fehérjeporos tégely közt dobozokból fogyasztják a mennyei mannát. Holott ez egy nagyon változatosan alkalmazható kiinduló kaja. Én most egy thai ihletésű verziót mutatok, amit nettó fél óra alatt össze lehet dobni, és igen, én is szeretem bedobozolni a praktikum jegyében.

Hozzávalók (4 adaghoz):

- 70 dkg csirkemell

- 80g thai zöld currypaszta (kapható nagyobb sparokban, de a lidl-ben és az aldiban is fellelhető a különlegesebb cuccok között)

- 400g light kókusztej konzerv

- 300g ananász (light lében)

- 1 tasak / 125 g hosszúszemű rizs

- 1 csokor zöldhagyma

- kevés olívaolaj

A rizst megfőzzük és félretesszük. Az olívaolajon megfuttatjuk a csirkemellet, majd mikor már kifehéredett hozzáadjuk a zöld curry pasztát, ez a 80g kábé 2 púpos evőkanálnak felel meg. Mikor már érezzük felszállni a curry jellegzetes illatát mehet hozzá a kókusztej, majd fedő alatt hagyjuk alacsony lángon párolódni a húst egy negyed órát, néha megkeverjük. Majd hozzáadjuk az ananászkockákat is, még egyszer felrottyantjuk, majd végül hozzákeverjük a rizst is. Tálalásnál vékonyra szelt újhagymával szórjuk meg az ételünket. Mivel ennek az ételnek jó magas a fehérjetartalma, így hosszú órákra jól lakhatunk vele, hiszen a fehérjében gazdag ételek növelik az elégedettség-telítettség érzését, nem beszélve arról, hogy megpörgetik az alap metabolizmusunkat is, hiszen a szervezetünknek több energiát kell felhasználni a fehérjében gzadag ételek megemésztéséhez, így több kcal is fog elégni ezen folyamatok közben.

Makrók: (egy 400grammos kész adagra tekintve)

442 kcal, 38.7g CH, 48.7g fehérje, 12.3g zsír

Maga a zöld currypaszta a thai konyha egyik alapvető pillére, A curry csökkenti a szervezetben a gyulladásokat, serkenti az emésztést, erősíti az immunrendszert, és állítólag az Alzheimer, a dagantos megbetegedések és a kettes típusú diabétesz kockázatát is csökkenti némileg.

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr7318083716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása