Íme egy finom, kiadós és jóllakós lencsesaláta, ha unja az ember a szokványos elkészítési módszereket, ez a saláta köretként is tökéletes például sültek mellé, de szerintem önmagában is igazán jól lehet vele lakni.
Hozzávalók:
- 250g hagyományos lencse (szárazon)
- 1 nagy fej lilahagyma (120g)
- 1 piros kaliforniai paprika (150g)
- 5 ek extra szűz olívaolaj (50g)
- 50g mustár
- 3 ek almaecet
- 50g méz
-160g gránátalma mag (én fagyasztottat használtam ezúttal)
- 250g krémfehér/feta sajt
- 60g aszalt áfonya
- egy kis csokor petrezselyemzöld
A lencsét beáztattam 2 órára, majd enyhén sós vízben puhára főztem, egy tálba halmoztam. Hozzáadtam a finomra aprított lilahagymát, a felkockázott kaliforniai paprikát és a gránátalmát. Közben megkevertem a szószt: az olívaolajat, a mustárt, az almaecetet és a mézet jól összedolgoztam. Ráöntöttem a lencsére, majd hozzáadtam az aszalt áfonyát és a felkockázott krémfehérsajtot. Végül felaprított petrezselyemzölddel bolondítottam meg.
Makrók: (egy 200grammos adagban)
436 kcal, 51.4g CH, 18g fehérje, 18g zsír