A villám vacsora, ami mindig jól esik, nem kell hozzá sok minden és garantáltan mindenkinek ízleni fog.
Hozzávalók 2 főre:
- 400g darált marhahús
- tetszőleges fűszer a húshoz
- 2 nagyobb édesburgonya
- 200g csemegeuborka karikázva
- ketchup
- mustár
- kevés olívaolaj
- só
- bors
A húst kevés olajon megpirítom, majd tetszőleges fűszerkeverékkel ízesítem. (Nálam ez só, frissen őrölt bors, füstölt paprika és római kömény volt.) Ahogy elkészült, félreteszem. A két édesburgonyát enyhén sós vízben héjastul megfőzöm, majd ha már készen van meghámozom őket. Tálalásnál egy főre: egy édebsurgonya félbevágva, melyet sózok-borsozok, majd erre jöhet a husi fele ráhalmozva, majd a karikára vágott csemegeubi. Végül tetszőleges mennyiségű ketchuppal és mustárral ízesítem.