eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

Muszaka édesburgonyával

2023. augusztus 28. - fuf87

image0_2.jpeg

Nekem nagy kedvencem ez az egyszerű muszaka recept, pláne, hogy a padlizsánnak szezonja van, így ilyenkor nálunk tuti asztalra kerül :)

Hozzávalók:

- 1 kg darált pulykahús

- 1-1.2 kg padlizsán

- 1 kg édesburgonya

- 0.5 kg paradicsom

- 300g passata (fűszeres paradicsomszósz)

- 250g laktózmentes joghurt / vegán tejföl

- 60g reszelt mozzarella (vagy akár több, ha úgy kívánod)

- só

- frissen őrölt bors

- fahéj

- római kömény

- olívaolaj

Előkészület gyanánt a padlizsánokat megmosom, majd a héjukat rajtuk hagyva karikákra vágom őket, enyhén megsózom, majd egy tepsibe beteszem a karikákat, kevés olívaolajjal meglocsolom és kábé 25-30 perc alatt megsütöm. A krumplikat meghámozom, majd megfőzöm egészben (szintén kb 25-30p, villával ellenőrzöm, ahogy puhulnak, figyelek rá, hogy ne főjenek szét) A paradicsomokat felkarikázom és félreteszem. A húst kevés olajon fehéredésig sütöm, majd jöhetnek a fűszerek: só, bors, római kömény, fahéj (alaposan fűszerezzünk!), majd mikor már kezd megpirulni jöhet hozzá a passata, a paradicsomszósszal még egyszer felrottyantom, megkóstolom, ha kell még kicsit fűszerezem. Majd fogok egy tespit, jöhet a rétegezés: Egy réteg édesburgonya, rá egy réteg padlizsán, majd egy réteg húsos ragu, majd ismét egy réteg burgonya, egy réteg húsos ragu, és a záró réteg padlizsán legyen. Végül a felső réteget alaposan megkenem a joghurttal/tejföllel és még kicsit borssal és sóval ízesítem, majd beteszem a tepsimet a sütőbe 25 percre, végül kiveszem, ráteszem a reszelt sajtot és további 5-7 percig sütöm, míg a sajt aranysíznűvé nem kezd válni. Friss rukkolával, salátával és vegán tejföllel tálalom. Jó étvágyat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr8218202625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása