Újabb villám ötlet következik, bár tudom, a máj és a belsőségek világa megosztó lehet, ami engem illet, a májat szeretem, fehérjében gazdag, jól variálható és gyorsan finom ételt lehet az asztalra pakolni. Egy kis zöldségkeverék meg mindig lapul otthon, azaz ha nem, akkor lapuljon :)
Kellékek:
- 1 kg friss csirkemáj szív nélkül
- 2 nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 zöld paprika (aki nem szereti a csípőset, hagyja ki)
- só, bors, majoranna, füstölt paprika
- kevés olívaolaj
+
2 Bonduelle mexikói zöldségkeverék
A májat alaposan megtisztítom, és megszabadítom a mócsingos részektől, majd a csíkokra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megfonnyasztom, rádobom a májakat, majd elkezdem lepirítani. Hozzáadom a zúzott fokhagyma felét, majd borsozok, kis pirospaprika és a friss zöldpaprika is jöhet hozzá, és majoranna természetesen. (Sózni csak a végén szabad, különben megkeményedik a máj!) Közepes fokozton sütöm, amikor jó a máj, jöhet a fokhagyma másik fele (így jó kis fokhagymás íze lesz) és sózom is, majd elzárom a tűzhelyet.
A zöldségekeveréket pedig szépen egy serpenyőben kiolvasztom, kis vizet adok hozzá, ízlés szerint mehez hozzá só, bors. Jó étvágyat!