eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

Hagymás csirkemáj mexikói zöldségekkel

2023. augusztus 21. - fuf87

image2.jpeg

Újabb villám ötlet következik, bár tudom, a máj és a belsőségek világa megosztó lehet, ami engem illet, a májat szeretem, fehérjében gazdag, jól variálható és gyorsan finom ételt lehet az asztalra pakolni. Egy kis zöldségkeverék meg mindig lapul otthon, azaz ha nem, akkor lapuljon :)

Kellékek:

- 1 kg friss csirkemáj szív nélkül

- 2 nagy vöröshagyma

- 4 gerezd fokhagyma

- 1 zöld paprika (aki nem szereti a csípőset, hagyja ki)

- só, bors, majoranna, füstölt paprika

- kevés olívaolaj

+

2 Bonduelle mexikói zöldségkeverék

A májat alaposan megtisztítom, és megszabadítom a mócsingos részektől, majd a csíkokra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megfonnyasztom, rádobom a májakat, majd elkezdem lepirítani. Hozzáadom a zúzott fokhagyma felét, majd borsozok, kis pirospaprika és a friss zöldpaprika is jöhet hozzá, és majoranna természetesen. (Sózni csak a végén szabad, különben megkeményedik a máj!) Közepes fokozton sütöm, amikor jó a máj, jöhet a fokhagyma másik fele (így jó kis fokhagymás íze lesz) és sózom is, majd elzárom a tűzhelyet.

A zöldségekeveréket pedig szépen egy serpenyőben kiolvasztom, kis vizet adok hozzá, ízlés szerint mehez hozzá só, bors. Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr6418198077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása