A forró nyári napokra kiváló ebéd ötlet, és akár egy kulacsban is magunkkal vihetjük pár jégkockával megbolondítva.
Hozzávalók:
-1l víz
- 2 dl cukormentes mandulatej
- 200 ml kókuszkrém (én Joyát használtam)
- 700g fagyasztott erdei gyümölcs
- őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg (akár egész is jó)
- eritrit (ízlés szerint)
A vizet felrakom főni, hozzáadom a fahéjat és a szegfűszeget, amikor már alaposan felforrt, elkezdem érezni az illatokat a konyhában, akkor hozzáadom a fagyasztott gyümölcsöt, az eritrittel, kicsit hagyom főni, majd jöhet a kókuszkrém és a mandulatej, miután így is felrottyantom, botmixerrel leturmixolom, majd ellenőrzöm, elég fűszeres-e, ha nem még fűszerezek, ha igen mehet a hűtőbe 2 órára, hidegen tálalom, én egy kis mandulapálcikát szórtam rá feltétnek, de anélkül is kiváló, hűsítő, alakbarát finomság.