eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

Csirkés-sajtos saláta

hétköznapi gyors vacsorák

2023. április 05. - fuf87

image0_25.jpeg

Hetente van 1-2 nap, amikor törekszem salátát tenni az asztalra vacsora gyanánt, ergó estére levinni kicsit a bevitt szénhidrát mennyiségét, ez a saláta szuper fehérjetartalommal bír, emellett van benne egy csomó zöldség, és még a nagyokat enni szerető férjem is örömmel elfogyasztja, garantáltan jól lakik tőle az ember, mégsem nehezíti el a gyomrot. (Természetesen ebédre is el lehet készíteni, pláne egy melegebb nyári napon is tökéletes választás.)

Hozzávalók 2 főre:

-0.5 kg csirkemell

-tetszőleges fűszerkeverék csirkéhez

-só

-frissen őrölt bors

-1/2 csomag bonduelle egész zöldbab (mirelit csomag fele)

-120g paradicsom

-1/2 zacskó jégsaláta

-120g kígyóuborka

-60g cézár saláta öntet (Eisberg)

-80g Snack wüfel olajmentes sajtkocka (Aldi - pont egy csomag fele)

A salátát egy tálba halmozom, majd meglocsolom a cézár öntettel. Majd jöhet rá a vékonyra csíkozott uborka, a kockára vágott paradicsom, és a párolt zöldbab. A zöldségeket jól összerázom. A csirkemellet felkockázom, kevés olívaolajon megpirítom, tetőszeleges fűszerekkel ízesítem - de nem használok semmilyen szószt vagy tejszínes mártást hozzá, maradjon natúr. Amikor elkészült, jöhet a husi a salátára, végül a sajtkockák. A fenti hozzávalók két adagra vonatkoznak, így felezzük el őket. 

(Nálam végül 34g sajtkocka, 170g sült csirkemell, 32g cézár öntet, 87g zöldbab, 61g paradicsom, 52g jégsaláta és 61g ubi került a tálba)

Makrók: 

441 kcal, CH: 8.9g, Fehérje: 49.4g, Zsír: 20.5g 

(Ha valaki csökkentené a fehérjetartalmat spéci diéta miatt felezze le a csirkemellet és adjon hozzá egy kis pirított kenyérkockát, amivel a CH fog nőni, viszont azzal is nagyon finom lesz)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr418095248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása