eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

A kedvenc reggelim: zabkása, málnával, granolával és mogyoróvajjal

Édes reggeli: Opció 1

2023. április 05. - fuf87

image0_24.jpeg

Be kell vallanom, heti 2-3 alkalommal teljesen biztos, hogy nálam zabkása kerül reggeli címszó alatt az asztalra. Ennek több oka is van, az egyik, hogy a reggeli hosszabb lélegzetvételű futásaim után zseniálisan feltölt, nagyon laktató fogás, amivel jól elvagyok ebédig, és még finom is, szerintem ezzel el is adtam. Számtalan variációban lehet elkészíteni, én most egy általam kedvelt alapreceptet mutatok.

Hozzávalók 1 főre:

-50g natúr zabkása (én mostanában a Hester's Life natúr kásáját favorizálom, de bármilyen tökéletes lesz)

-20g ízesített fehérjepor 

-15g eritrit

-270g víz

-50g málna

-10g granola

-10g mogyoróvaj

A kását az eritrittel és a vízzel sűrűsödésig főzöm, majd kiöntöm egy kis tálkába,hozzáadom a fehérjét, jó alaposan elkeverem, hogy ne maradjanak benne bubik. (ha valaki fehérjeszegény diétán van, hagyja ki a protein port simán.) Majd jöhetnek a toppingok: nekem a málna a kedvencem, de lehet helyette eperrel, áfonyával is megpakolni, vagy egy fél banán is tökéletes választás. Végül megszórom a granolával és jöhet a kedvenc részem, a mogyoróvaj.

Makrók a fenti mennyiségekkel:

377 kcal, 49g CH, 21.4g fehérje, 11g zsír

A zabkása szénhidráttartalma viszony magas, de a glikémiás indexe alacsony és egy csomó rostot tartalmaz. Mivel fokozatosan szívódik fel, így nem fogja a vércukorszintet hirtelen megemelni, majd beejteni. A gabonafélék között jó a fehérjetartalma, és bár nem tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, egy kis extra fehérjeporral nagyon szépen fel lehet tornászni a fejérhetartalmát :) Nagyon jó hatással van az emésztésünkre, nagyon jól tudnak hasznosulni a benne lévő tápanyagok is. Segít az étvágyunk kordában tartásában és egy hosszantartóbb jóllakottság-érzés kialakításában. Magas a kalciumtartalma, és foszfor is van benne jócskán, így jót tesz a csontoknak, ne feledkezzünk meg a vasról sem, ami a nők esetében különösen fontos.

És akkor lássuk örök kedvencemet a mogyoróvajat:abszolút szívbarát alapanyag, csökkenti az LDL koleszterin szintet, az egyszeresen-és többszörösen telítetlen zsírsav tartalma miatt. Gazdag E vitaminban, antioxidáns hatású, segíti az izomfejlődést, megakadályozza a székrekedést, és csökkenti az epekő kialakulásának kockázatát is. Egyetlen hátul ütője, hogy magas a kalóriatartalma, így azért csínján kell bánni vele, emiatt én 10 grammnál többet nem szoktam a reggelimbe tenni, de azt a 10 grammot mindenképp :) (a krémes és a crunchy verzió is világbajnok)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr2718084478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása