Minden évben elkészítem, és márciusig esszük, sokáig eláll, finom, fűszeres és egészséges karácsonyi kekszek, amik a sütis tálon is jól ellesznek, de kávé-tea mellé is pompás opciónak ígérkeznek, én egy lezárt fémdobozban szoktam őket tárolni, és márciusban is pihe-puha, igazi aranytartalék!
Hozzávalók:
-200g zabpehelyliszt
-200g barna riszlizst
-10g szódabikarbóna
-1 GM sütőpor (12g)
-150g eritrit
-200g vaj
-28g méz
-1 zacsi őrölt gyömbér
-1 narancs facsart leve
-1 tk őrölt szegfűszeg
-3 tk fahéj
+ a tetejére: 1 tábla torras cukormentes étcsoki
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük, utána jól lisztezett felületen kinyújtjuk. (A rizsliszt miatt a tészta porladósabb, kell hozzá türelem, én egy kis feleses pohárral szaggattam ki a kekszeket, majd sütőpapíros tepsiben 200 fokon 9 percet sütöttem, összesen 88 darab lett :D Egy darabban van -> 37 kcal, szóval mondhatni egészen baráti, nem? :)