eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

Grillezett lazac burgonyával és fokhagymás spenóttal

2023. április 11. - fuf87

image0_26.jpeg

Íme egy fél óra alatt elkészíthető, egyszerű ebéd, vagy vacsi ötlet. Nagy rajongója vagyok a lazacnak, bármilyen formában elkészítve kiváló fogás lehet. Amellett, hogy alacsony a kalóriatartalma, van benne jócskán fehérje, alacsony telített zsírsav tartalommal rendelkezik, de tele van Omega 3 zsírsavakkal. (csak a dió és a lenmag tartalmaz több omega 3-at) Gyakorlatilag gyulladáscsökkentő hatása van, kiváló depresszió, szív-és érrdendszeri problémák vagy magas vérnyomás ellen. Javítja a hangulatunkat, serkenti az agyműködést, és még a szemünket is megvédi.

Hozzávalók 4 adaghoz:

- 4x150g lazac filé (lidl/spar/aldi/tesco)

- 500g burgonya

- 2 tk zöld pesto (lidl/spar/aldi/tesco)

- 500g nyers spenót levél

- 8 gerezd fokhagyma

- frissen őrölt bors

- kevés olívaolaj

opcionálisan: tálalásnál vegán majonéz (én a Hellman's Baconnaise-re szavazok, a sparban kapható)

A halat 4 szeletre vágjuk, frissen őrölt borssal megfűszerezzük, majd jöhet rá a vékonyra szeletelt nyers fokhagyma. Airfryerben (vagy sütőben) zsíradék nélkül 185 fokon 20-22 perc alatt készre sütjük. A spenótot átmossuk, leszárazzuk, majd kevés olívaolajon megfonnyasztjuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.(A fokhagyma kapcsán: fele a halra, másik fele a spenótra kerüljön.) A burgonyát enyhén sós vízben megfőztem egészben, majd egy forró wokban megpirítottam a főtt burgonyákat és hozzáadtam 2 tk zöld pestót. 

Makrók (esetemben 42g párolt spenót, 130g grillezett lazac, 100g főtt burgonya, 20g pesto)_

372 kcal, 20,3g CH, 36,2g fehérje, 15,2g zsír

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr3318095922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása