Íme egy fél óra alatt elkészíthető, egyszerű ebéd, vagy vacsi ötlet. Nagy rajongója vagyok a lazacnak, bármilyen formában elkészítve kiváló fogás lehet. Amellett, hogy alacsony a kalóriatartalma, van benne jócskán fehérje, alacsony telített zsírsav tartalommal rendelkezik, de tele van Omega 3 zsírsavakkal. (csak a dió és a lenmag tartalmaz több omega 3-at) Gyakorlatilag gyulladáscsökkentő hatása van, kiváló depresszió, szív-és érrdendszeri problémák vagy magas vérnyomás ellen. Javítja a hangulatunkat, serkenti az agyműködést, és még a szemünket is megvédi.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4x150g lazac filé (lidl/spar/aldi/tesco)
- 500g burgonya
- 2 tk zöld pesto (lidl/spar/aldi/tesco)
- 500g nyers spenót levél
- 8 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- kevés olívaolaj
opcionálisan: tálalásnál vegán majonéz (én a Hellman's Baconnaise-re szavazok, a sparban kapható)
A halat 4 szeletre vágjuk, frissen őrölt borssal megfűszerezzük, majd jöhet rá a vékonyra szeletelt nyers fokhagyma. Airfryerben (vagy sütőben) zsíradék nélkül 185 fokon 20-22 perc alatt készre sütjük. A spenótot átmossuk, leszárazzuk, majd kevés olívaolajon megfonnyasztjuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.(A fokhagyma kapcsán: fele a halra, másik fele a spenótra kerüljön.) A burgonyát enyhén sós vízben megfőztem egészben, majd egy forró wokban megpirítottam a főtt burgonyákat és hozzáadtam 2 tk zöld pestót.
Makrók (esetemben 42g párolt spenót, 130g grillezett lazac, 100g főtt burgonya, 20g pesto)_
372 kcal, 20,3g CH, 36,2g fehérje, 15,2g zsír