A minap a barátainkhoz voltunk hivatalosak, akik vegánok, én vittem a desszertet, végül egy gyors, édesburgonyából készült brownie-ra esett a választásom, ami gyorsan elkészíthető, és garantálhatom, baromi finom, ezt bárki össze tudja dobni, nem kell hozzá nagy főzőtudomány.
Hozzávalók:
- 4 közepes méretű édesburgonya (kb 750g)
- 1 nagyobb banán
- 10 szem datolya (120g)
- 100g eritrit (ha még édesebbre szeretnéd, ha nem, elég a datolya)
- 15 ml citromlé
- 1 tk szódabikarbóna
- 25g zsírszegény kakaópor
- 200g zabpehely (ledarálva)
- 50g mogyoróvaj
- 60g vegán étcsoki (én Ritter sport vegán verziót használtam.)
Az édesburgonyákat meghámoztam, megfőztem, majd leturmixoltam, ehhez a püréhez adtam hozzá a banánt, a datolyákat, az eritritet, a citromlevet, a szódabikarbonát, a kakót, a mogyivajat, a ledarált zabpelyhet, majd jól összedolgozom őket egy botmixer segítségével, hogy homogén masszát kapjak, a csokit apró darabokra törtem és beleszórtam. Végül fogtan egy tepsit, kibéleltem sütőpapírral, belesimítottam a masszát, betoltam a 180 fokos sütőbe légkeverésen 20 percre, majd hagytam kihűlni, utána szeleteltem. Tartsuk hűtőben, de nem hiszem, hogy sok fog maradni belőle :)