eat for health & happiness

FruzsiFitt

FruzsiFitt

Avo toast, füstölt lazac, főtt tojás

Sós reggeli / Opció 1

2023. március 28. - fuf87

No description available.

Sós reggelit ritkábban eszem, mint édeset, viszont ami minden esetben fontos, hogy kellőképpen energizáljon a következő étkezésig, ami nálam általában az ebéd, tekintve, hogy a reggelimet későn, általában 9-fél 10 magasságában fogyasztom el.

Hozzávalók 2 főre:

- 2+2 szelet toast kenyér (ez esetemben Schär Pan Blanco volt, amennyiben eszel glutént, törekedj arra, hogy ez egy teljes kiörlésű vagy szénhidrátcsökkentett opció legyen)

- 1 avokádó 

- 1 nagy gerezd fokhagyma

- 1 tk tejföl (én Dr Oetker Creme Vega-t használtam)

- 1 tk majonéz (én Sriracha-t tettem bele)

- só

- frissen őrölt bors

- 2 tojás

- 80g füstölt lazac (adott esetben mehet helyette csirkemellsonka is)

A tojásokat megfőzzük keményre. Az avokádót villával összetörjük, majd jöhet a só és a frissen őrölt bors, illetve a zúzott fokhagyma. Összekeverjük ,majd hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt, még egyszer átkeverjük és félretesszük. A kenyereket megpirítjuk (én airfryerbe tettem be őket 4 percre 180 fokon), majd a kérmet elfelezzük és fejenként 2 kenyeret megkenünk vele, erre jön 40g lazac és végül a felkarikázott főtt tojás. 

Makrók: (esetemben 40g lazac, 53g avokádókrém, 50g kenyér és 1 db 52grammos főtt tojásra számolva)

348 kcal, 26,2g CH, 17,1g fehérje, 19,2g zsír

Lássuk az avokádó előnyeit: Tápanyagokban és telítetlen zsírsavakban gazdag, és bár magas az össz-zsírtartalma, csökkenti az LDL (rossz) koleszterin szintjét. Krémes az állaga, emiatt laktató és az emésztésükre is jó hatást gyakorol, élelmi rostokat is szép számmal tartalmaz, és mivel zsírokban gazdag, tovább tart megemészteni, így növeli a jóllakottság és az elégedettség érzését a pocakban. Lutein és zeaxantin tartalma miatt jó a szemünknek és a bőrünknek is, van benne B, C, E és A vitamin is. Ja és úgy mellesleg afrodiziákum is. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://nasmcncfruzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr1318082444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása